#FreeIrhuia #Revrouwlutie

Gisterenochtend is Irhuia gearresteerd. Een hoop mensen hebben me gevraagd wie dat is. Irhuia is, zoals ze zelf zegt, straatjournalist. Ze is aanwezig bij onder andere de coronademo’s en doet daar live verslag van op social media. Irhuia is niet de enige die dat doet, er zijn er meer en zij laten de burgers zien wat er werkelijk gebeurt bij zo’n demo. Het politiegeweld en het ingrijpen door de overheid op vreedzame demonstraties wordt op deze manier duidelijk gemaakt voor de burgers.

Zo hebben Irhuia en de anderen die live zijn op demonstratie’s de mensen thuis laten zien dat wat de main stream media uitzend nog niet in de buurt komt van wat er werkelijk aan de hand is. Namelijk een staatsgreep van ongekende omvang. Terwijl half Nederland nog “slaapt” zijn het mensen als Irhuia wiens beelden circuleren op social media en zijn het mensen als Irhuia waardoor we allemaal hebben kunnen zien dat er recent door de politie met scherp en gericht op demonstranten is geschoten. Mede door beelden van mensen als Irhuia zijn recent twee agenten vervolgt voor buitensporig politiegeweld https://nos.nl/artikel/2409855-twee-agenten-vervolgd-voor-geweld-tijdens-uit-de-hand-gelopen-coronademonstratie

Irhuia is echter nog meer dan een straatjournaliste. Irhuia is een betrokken vrouw met een enorm rechtvaardigheidsgevoel. Ze vecht tegen onrecht en heeft een eigen mening. Loopt niet met de massa mee. Ze zoekt dingen uit, verdiept zich in anderen en zo ook in mij. Net als advocate Henriette Nakad beet ze zich vast in mijn zaak en net als Henriette Nakad werd ze daar direct voor gestraft.

Zo begon ze een crowdfundaktie voor me die offline werd gehaald. Volgens de verklaring van het crowdfundplatform Doneerdoel om “politieke redenen”. Dat is de verklaring die Irhuia kreeg toen ze verhaal ging halen. Irhuia, niet voor 1 gat te vangen ging verhaal halen, liet alle donaties terug storten en ging in gesprek met een ander platform. Deze lieten en laten zich tot op heden niet manipuleren door de overheid. Maar er gebeurde nog meer. Het twee uur durende interview met me werd uitgezonden https://www.youtube.com/watch?v=H77qqonrfQU&t=7s en werd samen met de crowdfundaktie flink gepromoot. Prompt werd Irhuia haar social media offline gehaald. En gisteren werd ze dus gearresteerd. Op haar telegramkanaal is medegedeeld dat als argument voor haar arrestatie: “bedreigen politie” is. Haar redactie en netwerk twijfelen echter aan dat argument en ik ook. Irhuia is iemand met het hart op haar tong maar zal zich nooit verlagen tot het bedreigen van andere mensen of politieagenten. Tot op heden is niets van Irhuia vernomen behalve dat ze is overgebracht naar Den Haag. Dat is dan wel goed nieuws. We hebben vrouwen als Irhuia namelijk nodig in Den haag!

Hoe dan ook, Irhuia is gearresteerd. Net als in een dictatuur is zij de volgende die het zwijgen (voor nu) is opgelegd. Net als in een dictatuur geldt er geen vrijheid van meningsuiting. Net als in een dictatuur is er geen persvrijheid. Net als in een dictatuur wordt je vrijheid je ontnomen als je kritisch bent. Net als in een dictatuur is overheidsgeweld blijkbaar iets waar we maar aan moeten wennen. Het is zwijgen want anders…….

Het is een trend geworden kritische mensen het zwijgen op te leggen. Het zijn allang niet meer alleen de klokkenluiders die het zwijgen wordt opgelegd door ze op te sluiten, die ergens dood gevonden worden of zogenaamd zelfmoord hebben gepleegd. Het kan op dit moment iedereen overkomen. Nu is het Irhuia maar morgen kan het de bakker op de hoek zijn die zo wanhopig is dat hij zijn zaak open gooit. Het kan iedereen overkomen die kritiek heeft op het overheidsbeleid, die meeloopt in een demonstratie of straks weigert die genocideprik te nemen. We zijn 1 stap verwijderd van een totale dictatuur en van een nieuwe Noord Korea aan de Noordzee. Het is 2 minuten voor 12!

Het volgende nummer wordt opgedragen aan Irhuia maar ook aan alle klokkenluiders, alle mensen die vechten voor onze vrijheid, aan alle kinderen die onterecht het huis uitgerukt zijn door de overheid, alle onderdrukten en alle mensen die afhankelijk gemaakt zijn van de overheid en die op die manier monddood zijn gemaakt.

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: