Kamervragen

De vragen:

1, Waarom valt de jeugdzorg volledig onder justitie en niet onder het ministerie VWS? In een rechtstaat zou dat zo moeten zijn. Door de kinderen over te hevelen in het systeem naar justitie worden ze rechteloos.

2. Het ministerie VWS betaald aan justitie voor deze kinderen. Hoeveel betaald VWS en wat doet justitie met dat geld? De uitgaven zijn vele malen lager dan de inkomsten namelijk.

3. Is het antwoord van vraag twee direct de reden waarom niet bekend wordt gemaakt om hoeveel kinderen het daadwerkelijk gaat? Graag inzicht in het aantal kinderen wat overgeheveld is van het systeem van het ministerie VWS naar het systeem van justitie en de daaraan hangende financiën .

4. Wie was de curator van het op 31 december 2014 failliet verklaarde jeugdzorg?

5. Waar is het geld gebleven van het op 31 december 2014 failliet verklaarde jeugdzorg?

6. In totaal is er zeventig miljard euro “kwijt” geraakt aan door burger betaalde AWBZ premies (de AWBZ is inmiddels opgeheven). Daar zit ook jeugdzorg geld in. Zijn die inmiddels terecht en waar is dat terug te vinden? https://fd.nl/frontpage/Archief/652443/ruim-70-miljard-euro-awbz-premies-zijn-verdwenen

7. Nederland is kampioen uit huis plaatsen  https://www.gld.nl/nieuws/2475909/nederland-is-kampioen-uit-huis-plaatsen-forse-kritiek-op-jeugdzorg. Waarom wordt er geen onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de uit huis plaatsingen? Er komen meer dan genoeg signalen uit de maatschappij komen dat een overgroot deel van deze uit huis plaatsingen onterecht zijn!

8. In tien jaar tijd verdwenen meer dan 2500 vluchtelingenkinderen. Zij raakten “kwijt”. Zijn deze kinderen inmiddels gevonden of wordt er actief naar ze gezocht? https://www.ed.nl/cranendonck-heeze-leende/in-tien-jaar-tijd-verdwenen-2500-kinderen-uit-asielzoekerscentra-uit-azc-budel-relatief-weinig~ad745b5d/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

9. Het meeste geld voor de jeugdzorg gaat niet naar de kinderen maar naar de gemeenteambtenaren, ketenpartners, advocaten, (al dan niet malafide) zorginstellingen en andere “betrokkenen”. Recent noemde de griffie van een rechtbank het zelfs een lobby! Waarom een systeem in stand houden waarbij elk overzicht ontbreekt en er maar wat aan gerommeld wordt?

10. Klopt het dat er advocaten zijn die “samenwerken” of zich in ieder geval erg thuis voelen bij het Openbaar Ministerie en dat deze advocaten als “dienst” soms kinderen uit de jeugdzorg krijgen? Met andere woorden, dat er netwerkcorruptie heerst tussen justitie en deze advocaten.

11. Klopt het dat justitie eigen “trollen” inzet in de jeugdzorg op social media?

12. Ouders die zich negatief uitlaten op social media over hun door de jeugdzorg (justitie) staatsontvoerde kind(eren) krijgen een dreigbrief van de instelling. In veel gevallen wordt er gedreigd dat ze hun kind(eren) niet meer mogen zien als ze zich blijven uiten op social media. Vind u dat een democratie en rechtstaat waardig?

13. De rapporten van de commissies Samson (2014) en de Winter (2019) maakten duidelijk dat 75% van de kinderen in een overheidsinstelling psychisch, lichamelijk of seksueel wordt mishandeld en/of misbruikt. Welke stappen zijn er tot op heden genomen om de veiligheid van deze kinderen te waarborgen?

14. Klokkenluiders en advocaten die de wantoestanden in de jeugdzorg naar buiten brengen worden gearresteerd, gecriminaliseerd, raken hun baan en nog meer kwijt en worden publiekelijk door het slijk gehaald. Klopt het dat justitie de media vooruit inlicht over een op handen zijnde arrestatie en dat de media opgedragen wordt mee te werken aan het gaslighten van betreffende klokkenluider of advocaat?

15. De meest prangende vraag, waar zijn de kinderen?

De Poolse autoriteiten noemden de Nederlandse jeugdzorg inhumaan en barbaars en dat is het ook. Ik zou er wreed aan toe willen voegen. Er is een heleboel mis in Nederland als het om kinderen gaat.

Justitie zet iedereen die onderzoekt of vragen heeft weg als leugenaar, complotdenker of psychisch gestoord maar de realiteit is dat we in Nederland met een heel ziek justitieel apparaat te maken hebben waarin kinderen niet veilig zijn. Waarin kinderen geslagen en verkracht worden en waar je kapot gemaakt wordt als je er iets van durft te zeggen.

Door mij te steunen door middel van een vast bedrag per maand of een éénmalige donatie kan ik de wantoestanden in de jeugdzorg blijven exposen en kan ik research en onafhankelijk onderzoek doen. Steunen kan via de volgende link https://klokkenluider-2.backme.org/#support

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag